Groepslesrooster

Zumba

  • vrijdag
  • 19:00 - 20:00
  • Sport & Fitnesscomplex Westroyen
Zumba Basic

Dit fitnessprogramma is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans. Het is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een danser en choreograaf uit Miami. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Door de aanstekelijke salsa, merengue, flamenco en hip hop muziek is elke les een feestje. U wordt er niet alleen vrolijk van, het is ook geen enkel probleem meer om de les vol te houden. Ondertussen werkt u ook nog de nodige kilootjes weg. Zumba kan namelijk heel goed helpen bij het bereiken van gewichtsverlies. Tijdens de les worden er behoorlijk wat calorieën verbrand (1.000 per uur), alleen merkt u dat nauwelijks, omdat het een echte fun les is.


Zumba Advanced

Wegens het enorme succes van de Zumba Basic cursus, heeft u de keuze om een stapje hogerop te gaan. Aansluitend aan de Zumba Basic groepslessen kunt u de Zumba Advanced lessen volgen. Hierbij worden de pasjes moeilijker en gaat u dieper in op de verschillende dansstijlen.


Zumba Toning

Zumba Toning is er om te vormen en te verstevigen. Een Zumba Toning les gebruikt dezelfde geweldige muziek en bewegingen maar voegt extra fitness bewegingen toe en richt zich op bepaalde lichaamsdelen. Doormiddel van speciale toning sticks worden specefieke fitness bewegingen toegevoegd om belangrijke spiergroepen te bereiken.

Een Zumba Toning les bestaat onder andere uit: squats, lunges, stoten boven het hoofd en laterale strekkingen bijvoorbeeld. Omdat de gewichten zo licht zijn kun je nog steeds je normale Zumba Merengue, Salsa, Cumbia, buikdansen, Rumba, Tango, Cha Cha doen terwijl je meer calorieen verbrandt en je spieren beter vormt.
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief